Nachtbezoek bij de Rowan Gorilla VII


Gisteravond/nacht zijn we op zoek gegaan naar de boortoren die ergens bij Vlaardingen moest staan. Camera en statief ingeladen en we zijn gaan rijden. We aren eigenlijk van plan om de Botlek in te gaan, maar toen we naar de botlektunnel reden besloten we toch bij Vlaardingen eraf te gaan en daar de havens af te rijden. We kwamen steeds dichterbij en de boortoren werd steeds indrukwekkender.
Op gegeven moment zag ik een weg naar de Maas en zijn we gestopt bij Kloet voor de deur. Het zag er ook niet naar uit dat we dichterbij konden komen dus daar de auto geparkeerd en het statief klaargezet. Tussen de spijlen van een hekwerk door kon ik mooi de Rowan Gorilla VII fotograferen.
Regelmatig reed er een auto langs met mensen die volgens ons ‘vage’ bedoelingen hadden, veel daarvan waren Polen.
Het was wel koud, -1 graad en de wind sneed je in je gezicht. Maar gelukkig stond het boorplatform met de wind mee. Camera ingesteld op ‘raw’ en handmatig de sluitertijd en diafragma. Elke keer stonden we rillend zo’n 25 à 30 seconden te wachten tot de foto klaar was. Maar het resultaat mocht er zijn….

boortoren1  boortoren2 boortoren3

Advertenties

13 Responses to Nachtbezoek bij de Rowan Gorilla VII

 1. creatiefhuis says:

  Hai Sjors! Mooi man, goed dat je gegaan bent! Zeker met deze heldere dagen. Jammer dat je niet dichterbij kon komen. Waar stond je nu precies? Ik wil deze week een keer voordat ik naar de zaak rij gaan. Toen ik vrijdag weg reed van huis, kon ik richting Berkel kijken waar het oude zwembad lag, toen zag ik het booreiland al. Kun je nagaan hoe hoog hij is? Weet jij dat toevallig? Ik hoor graag van je waar je eigenlijk stond te fotograferen.

  Grtz en tot vrijdag

 2. Ha Dirk, we stonden aan de kant van Vlaardingen Bij het bedrijf ‘Kloet’. Ik weet helaas geen straatnaam. Het isi in ieder geval vlak voor de Beneluxtunnel de afslag naar Vlaardingen, dan rechtsaf en de weg rechtdoor volgen. Op gegeven moment rij je langs een dijk. Daar kan je dan schuin op, neem je de afslag en rij je naar de maas.
  Vanavond reed ik vanuit Spijkenisse terug en zag dat je daarvandaan veel dichterbij kan komen. Via de Botlek. Dat ga ik van de week nog wel een keer doen denk ik.

 3. creatiefhuis says:

  laat even weten wanneer je gaat. Misschien dat ik dan mee ga.

 4. Ronald says:

  Ziet er mooi uit, Tinus.
  Op m’n werk heb ik er ook best goed zicht op.
  Bizar hoe dat bouwsel op die paar ‘dunne’ pootjes blijft staan he.

 5. Ja, jij zit natuurlijk helemaal dichtbij… neem ook eens een foto!? ben ik wel benieuwd naar.

  Inderdaad bizar dat dat blijft staan! Ik heb ergens gelezen dat ze die poten nog zo’n 100 meter willen verhogen. Dat lijkt me helemaal een raar gezicht.

 6. Tedje says:

  Goedemiddag heren,

  Tip voor jullie, Vlaardingsedijk (industiepark) aanhouden, rechtdoor
  rij je zo tegen het water aan en aan de overkant is dan Verolme Botlek.
  Ik heb voorbeelden genoeg van de Rowan Gorilla VII bij interesse
  bij nacht.

  Tedje
  HvH

 7. Ted, bedankt voor de tip!

  Ga ik zeker eens uitproberen.
  De foto’s zie je dan weer hier.

 8. Rogier says:

  Ik ben momenteel te werk gesteld bij de keppel-verolme waar deze ligt. Nou was het me gelukt om een afspraak met iemand van keppel te maken om samen met hem mee te gaan naar boven op een imposante 160m!!!, kom ik vanochtend aan hebben ze hem laten zakken. Ik ben alsnog even gaan kijken maar toen ik er echt recht voor stond (zeg een 50m) nog steeds enorm groot. Ze hebben hem afgelopen weken van 160 meter naar 210 mewter verhoogd.

  groet Rogier

 9. Da’s een mooi verhaal zeg! Ik hoop dat je er nog een keer in kan als hij wél bovenaan zit!
  Echt een imposant ding is het he! Vanaf mijn werk in Leidschendam zie ik hem ook goed staan.
  Weet jij trouwens hoe hoog hij gaat worden en hoe lang hij er nog staat?

  Ik hoor het graag!

 10. Rogier says:

  Hi is nu ( volgens mij) 210 meter hoog. Ik zal kijken ofdat ik morgen nog wat foto’s kan maken en even wat informatie opvragen bij die mensen van keppel. Ik zal het je dan zo snel mogelijk laten weten.

  Groet Rogier

 11. Wilco says:

  Hai Martin, ik zie het platform nog steeds niet bovenin staan. Als jij van Rogier info hebt ontvangen laat je het mij dan weten. Ik moet echt foto’s maken daar.

  grt Wilco

 12. Rogier says:

  Vandaag heb ik iemand gesproken van Keppel-verolme zelf. Hij is inderdaad nu een 210 meter hoog en hij blijft tot eind volgende week staan. Wanneer ze hem precies gaan verslepen zal ik nog eens navragen voor je zodat je anders misschien daar eens foto’s van kan nemen. Ik krijg nog wat foto’s en wat technische gegevens van die man (Project coordinator mechanical ). Ik heb zer zelf ook nog eentje genomen. Mocht je trouwens intresse hebben, heb ik ook nog 2 foto’s van werelds grootste kraanschip, de saipem 7000, welke daar ook nog aangemeerd ligt.

 13. Pingback: ups

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: