De jeugd van tegenwoordig


Het wordt hier steeds gekker.

We hebben al een tijdje overlast van hangjongeren onder het poortje tegenover ons huis. Het begon met een paar jongens, maar nu zijn het al hele groepen geworden. Er wordt geblowd, gedronken en enorm veel geroggeld, of gespuugd hoe je het ook wil noemen. En ze maken natuurlijk een hoop herrie en uiteraard liggen er bij hen thuis ook overal blikjes op de grond en zakken chips en wat al niet meer.

Een tijdje terug was er op zaterdag rond het middaguur een groepje dat al aan de sterke drank zat en toen dat op was hadden ze waarschijnlijk spijt, of gaven ze de fles de schuld, want de fles ging kapot in duizend stukjes. En natuurlijk is je blaas best vol na een liter drank, dus kan je best in de tuin je behoefte doen…
Op zich allemaal nog vrij normaal jongerengedrag. Maar wat ik wel apart vind is dat ze het gewoon midden in een woonwijk doen waar iedereen ze kan zien. En als ze dan zien dat je ze in de gaten hebt gaan ze gewoon door alsof het dus echt gewoon normaal. De schaamteloosheid en respectloosheid dat is wat mij het meeste stoort.

Maargoed over dat zaterdagmiddagdrinken… het kan gekker. Vanavond iets voor achten zaten er 2 meiden onder het poortje met allebei een eigen fles wijn in de hand. Ik denk dat ze een jaar of 15, 16 zijn.
Ik besloot ze op de foto te zetten voor het blog. Ze hadden me in de gaten want ze keken op gegeven moment recht in mijn lens, maar dat was in ieder geval geen reden voor ze om te stoppen ofzo. Toen de flessen op waren zijn ze er pas vandoor gegaan.

De meiden waren nog maar net weg of er kwamen alweer 4 jongens aan. Dat is vaste prik. Dan komen ze van de voetbaltraining en doen nog even een blowtje voordat ze naar huis gaan. Hoe weet je dat zou je zeggen, maar dat is vrij duidelijk doordat ze hem doorgeven en elkaar diep in de ogen kijken tijdens een zogenaamde nose-shot.

de meiden:
drinkendemeiden-11drinkendemeiden-2

Advertenties

2 Responses to De jeugd van tegenwoordig

  1. Ruud Schoorl says:

    Ziet er gezellig uit zeg… :S

    Bij ons is het een stuk minder, de groep van 40 man is inmiddels verhuist. Ze staan nu bij een Halfpipe achter de supermarkt.

  2. Oja, jij had daar ook last van he. Nouja 40 man is nog wel ietsie erger, maar gelukkig heb je er niet zoveel last meer van.

    Helaas kunnen ze bij ons niet richting de supermarkt, want als ze daar staan krijgen ze meteen een bekeuring. Vandaar dat ze nu de wijken zijn ingetrokken. En met slecht weer is dat poortje natuurlijk ideaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: